Webbsäkra fonter
Det talas ofta om webbsäkra fonter och förr så fanns det inte så många att välja på. De som fanns var bland annat Arial, Verdana, Georgia och Times New Roman. De används numera att falla tillbaka på om det skulle vara problem för användaren att hämta/visa din primära font.
Om du vill använda sig av andra typsnitt finns idag många font-tjänster som exempel Typekit, Fonts.com eller Google fonts. De är gratis och det står på deras sidor hur du gör för att använda deras typsnitt. Det du bör tänka på är att laddningstiden för din hemsida kan bli lång och kännas tung om du använder för många typsnitt. Men trenden idag är ju att använda sig av ett eller max två och försöka hålla det stilrent och inte blanda för mycket, vilket är skönt tycker jag.
Det är dessutom inne med raka typsnitt som kallas Sans Serif. De typsnitten är mer lättlästa på webben än tex Serif som har fötter och som lämpar sig bättre för trycksaker. Men tänkt på att för tunna raka typsnitt passar bättre i rubriker med lite större grad än i löpande brödtext.
Läsbarhet
Kolla gärna att din sida är lättläst. Om du lägger text i bilder, var noga med kontrasten så att texten går att läsa. När det gäller brödtext så går det att ändra till exempel radavstånd och storlek. Om du är osäker så har google en guideline som kanske kan hjälpa dig.
Om du har mycket text så kan för långa reder vara svåra att läsa. Dela gärna upp texten i två kolumner för att få det mer lättläst. Försök även använda dig av punktlistor. Jag har skrivit mer om det här i mitt inlägg ”Du har bara några sekunder på dig”